Sweden Sweden

Med en erfarenhet på över tio år!

İstanbul Klinik
logo
  • +90 (505) 491 35 24

  • info@adonishairtrans.com

  • Academic Hospital,

  • Nuh Kuyusu Cd. 94, Bağlarbaşı/Üsküdar

  • 09:00 - 18:00

  • Måndag - Söndag

Vanliga frågor

image

Priser på hårtransplantation

Eftersom hårtransplantation har blivit en en stor marknad i vårt land, är det möjligt att stöta på mycket olika priser. Den viktigaste faktorn som påverkar hårtransplantationspriserna läkarens och hans personals erfarenheter. Om resultaten på operationerna är bra, blir kostnaden av hårtransplantationen obetydlig. Av denna anledning är priserna högre än oerfarna läkare med personal. Andra faktorer som påverkar priset på hårtransplantation är kvaliteten på sjukhuset och material som används vid hårtransplantation. Om antalet dagliga operationer på en klinik uppnår 10-20 är dessa kliniker oftast billigare eftersom dessa kliniker tjänar på mängden. Dessa kliniker rekommenderas ej då det blir sämre resultat och ingen personlig kontakt mellan doktorn och patienten. Numera görs hårtransplantation mestadels med fue-metoden. Många döper eller lägger till något i namnet på metoden men i slutänden är det samma process. Rötterna tas bort en efter en och transporteras. Priset på FUE hårtransplantation är billigare än manuell graftsutplockning. Eftersom den manuella graftutplocningen tar mycket längre tid än FUE-metoden. DHI-metoden är samma process som FUE-metoden men görs genom att man tar bort hårrötterna manuellt. Därför är DHI-metoden en dyrare metod på hårtransplantation än FUE-metoden. Priserna varierar mycket pga standard på sjukhus, metod och personalerfarenhet Varje klinik har sin egen prispolitik.

AdonisMed

image

Hårtransplantation utan rakning

I allmänhet klipps håret 0,3 mm kort medan när hårrötterna ska plockas ut. Detta kan är dock innebära ett stort problem för patienterna. Små områden kan odlas utan rakning. Ej lämplig för alla patienter, men i allmänhet; brännskador och kirurgiska spår, små ärr, ögonbryn och luckor i vissa delar av skägget. Om antalet rötter som skall odlas inte överstiger 2000 graft är det låmpligt annars är det bättre att raka håret för ett större antal skall vara möjligt. Utan rakning är håret inte klippt och rötterna odlas mellan befintligt hår. Det rakas bort en liten lucka i nackpartiet för att täcka det behövande området. På detta sätt är det möjligt att camouflera mottagarområdet. Dessutom, DHI (Direct Hair Transplant) -metoden, som är den mest populära i icke-rakat hårtransplantation, möjliggör frekvent och naturlig transplantation utan att det är nödvändigt att raka de behövande områdena.

AdonisMed

image

Kan det transplanterade håret falla?

Det här är frågan som patienterna är mest nyfikns på innan håret transplanteras. Emellertid är dessa håravfall en oundviklig process efter hårtransplantation. Det odlade håret faller under de första två månaderna. Sedan inleds en pausperiod i två månader. Det börjar långsamt växa från den fjärde månaden. Sluttiden varierar beroende på hårväxtens område. De första sju månaderna uppträder resultat på frontlinjen och ca 12 månader på hjässan området. Det odlade håret tas från ditt nack område. Vetenskaplig forskning har bevisat att hår från detta område inte faller.

AdonisMed

image

När kommer det odlade håret börja växa?

En ganska lång process väntar dig efter ditt hår odlats. Patienterna är mycket otåliga i denna process. Men denna process förkortas om de kompletteras med lämpliga schampon och vitaminer efter hårtransplantationen. Läkningsprocessen är på tio dagar efter det att hårtransplantatoperationen är klar. Efter tio dagar faller håret under de första två månaderna. Det inleder sedan en pausperiod i två månader. Det börjar långsamt växa från den fjärde månaden. Sluttiden varierar beroende på det behandlade området. Efter de första sju månaderna uppträder resultat på frontlinjen och ca 12 månader på hjässan området.

AdonisMed

image

FUE Metoden

- Den vanligaste metoden som används vid hårtransplantation de senaste åren är Fue-hårtransplantation. Fue-metoden: Hårrötterna plockas ut med mikromotorn. Efter denna procedur bildas det ingen ärrbildning på givar/donatorområdet. Mikromotorn används för att plocka ut hårrötte. De speciella munstycken som vi kallar för ”Punch” på mikromotorn varierar i storlek från person till person. De varierar från 0,6 till 0,9 mm. Tjockleken på ”punch” väljs utifrån hårrotens storlek. De uppsamlade hårrötterna räknas och läggs i ett speciell vätska. Antalet hårrötter som plockas ut varierar beroende på kapacitet på donatorområdet och behovet hos patienten. Fördelen med FUE-metoden gemfört med andra metoder är att det inte finns några spår av utplockningen på givar/donatorområdet. Efter de första tio dagarna då alla skorpor faller, ser patienten helt återställd ut.

AdonisMed

image

Hår Simulering

Hårsimulering är inte en metod som bidrar till hårväxt. Hårsimulering är en tatueringsteknik som kallas hårtatuering. I denna metod är de små duttar som tillämpas på tomma utrymmen med ett specialverktyg som liknar riktiga hårrötter. För att resultaten ska bli mer naturligt bör håret vara kort under behandlingen. Längden på ingrepp av hårsimuleringen beror på behovet. Det kan variera från 30 minuter till 4 timmar. Efter ingreppet kan patienten återgå till sin vardag redan samma dag. Patienten kan ta en varm dusch efter 4 timmar. Hårsimuleringen görs med en speciell engångsnål som är individuell. Om en hårsimulering har utförts i förväg är det möjligt att plantera hår på detta område. Färgen som används har inga biverkningar på kroppen. Rådgör med din läkare om du är lämplig för en hårsimulering innan du bestämmer dig

AdonisMed

image

Bevaring av grafts under hårtransplantation

Under hårtransplantation måste hårröterrna behandlas med försiktighet.Stor försiktighet bör vidtas för att minimera förlusten av hårrötter.Det finns några åtgärder som måste vidtas. Rötterna får inte skadas när de plockats ut från givarområdet. De ska placeras i speciell vätska utan att direkt efter utplockning.Hårrötterna bör förvaras i mellan 2 ° C och 8 ° C, högst 3 timmar.Ett speciellt kylsystem som utvecklats för detta bör användas. De kan förvaras på tre sätt.
1 - Saltlösning (lagring i serum)
2 - Hypotermasolförvaring
3 - IceGraft Storage

AdonisMed